ÖZDÖKEN Model HBM-BK Kombine Hububat ve Bakliyat Ekim Mibzeri


0,00 TL

Miktar:
Adet


ÖZDÖKEN Model HBM serisi kombine hububat mibzerleri ile buğday, arpa, yulaf, mercimek, nohut, fasulye gibi tohumların ekimi yapılabilir. Standart hububat mibzerinin yanı sıra, yumuşak topraklarda aynı derinlikte ekim yapabilen 12.4x24 ölçülerindeki büyük teker Model HBM-B kanola, yonca ve korunga gibi küçük tohumları ekebilen Model HBM-K ile farklı toprak şartları ve müşteri talepleri için 3 çeşit kombine hububat mibzeri bulunmaktadır.
Model HBM serisi kombine hububat mibzerlerinde, tohum ve gübre sandığı içerisinde birikme yapmayan "V" tipi sandık, ekim sonrası gübrenin ve tohumun zahmetsizce temizlenmesini sağlayan "boşaltma kolları", istenilen derinlikte kolayca ekim yapabilmeyi olanak veren "hidrolik batım ayarı", hem çekili hem hidrolikli olarak kullanılabilen "ok sistemi", ekici disklerdeki "çift rulman" gibi birçoğu ilk defa ÖZDÖKEN tarafından uygulanan özellikler standart olarak sunulmaktadır. Model HBM ailesi tek borulu, çift borulu, döküm borulu olmak üzere 3 farklı ekici ünite sayesinde farklı toprak şartlarında ekim yapabilir.


V Tipi Tohum ve Gübre Sandığı
Boşaltma Kolu
İri Taneli Tohum ve Gübre Ekebilme Özelliği
Sandık "V" şeklinin verdiği açısal eğim sayesinde tohum ve gübrenin kursaklara kolayca akışını sağlar. Ekim esnasında depo içerisinde tohum ve gübre azaldığı zaman sandık tabanında birikme yapmaz ve sandıkların tamamen boşalmasına imkan verir.
Depo sandıkları üzerindeki boşaltma kolları sayesinde ekim sonrası tohumv e gübre sandıklarının zahmetsizce boşaltılmasını ve temizlenmesini sağlar.
Tohum büyüklüğüne göre açılıp kapanabilen klape sistemi yalnızca buğday ve arpanın değil iri taneli tohumların da (baklagiller) kırılmadan ekilebilmesine imkan verir.
     
Üç Askılı ve Çekilir Ok Tertibatı
Kolay Ayarlanabilen Batım Ayarı
Tek Borulu Ekim Tertibatı
Ok tertibatı bir pim yardımı ile istenildiğinde çekili istenildiğinde de hidrolikli olarak kullanabilme imkanı verirken dar yollarda yada köprü geçişlerinde "3 Askı Sistemi" büyük kolaylık sağlar.
Lif tertibatı üzerinde yer alan batım ayar tertibatı disklerin toprağa batış yüksekliğini hem kolay hem de hızlı bir şekilde vermenizi sağlar.
Tek borulu ekim tertibatı özellikle tavlı ve ıslak topraklarda sade yapısı sayesinde maksimum düzeyde verim sağlar.
     
 
Verimliliği Artıran Çift Borulu Ekim Tertibatı
Döküm Tip Ekim Tertibatı
 
Bacak tertibatının çift borulu yapısı sayesinde gübre ve tohum ayrı borulardan inerek gübreyi alta tohumu 2 cm üzerine atar. Böylece kurak mevsimlerde gübre tohumu yakmaz ve tohum filizlendiğinde gübreden alacağı verim artar.
Döküm tip ekim tertibatı dayanıklı ve sade yapısı sayesinde sonbahar aylarındaki aşırı yağışlı havalarda bile ekim yapabilmeye olanak verir.

Benzer Ürünler